Kuidas päikeseprille õigesti puhastada?

Kriimustamise ennetamine aitab hoida lemmikud päikeseprillid võimalikult kaua ilusad ning nagu uued.

Õigesti puhastades ja hooldades hoiad lemmikud päikeseprillid kauem uueväärse ja ilusana. Kvaliteetsed päikeseprillid on investeering mitmeks aastaks ning hoolikas puhastamine lisab neile veelgi eluiga.

Puhasta päikeseprille õigete vahenditega

Kahjuks saavad päikeseprillide klaasid sageli viga valede puhastusvõtete tõttu. Õige puhastamine on tegelikult väga lihtne. Võta kasutusele järgmised nipid, et päikeseprillid püsiksid võimalikult kaua uueväärsed ja ilusad.

  • Puhasta päikeseprille prillilapiga iga päev. See võtab vaid hetke enne seda, kui päikeseprillid ette paned. Puhu enne puhastamist prilliklaasidele, et eemaldada võimalikud suuremad osakesed, mis võivad pühkimise käigus klaase kriimustada.
  • Puhasta prilliklaase ainult selleks ettenähtud mikrofiibrist prillilapiga. Mõnel juhul sobib päikeseprillide puhastamiseks ka kaasas olev mikrofiibrist ümbris. Ära puhasta päikeseprille kunagi pabertaskurätikuga. Kuigi see võib tunduda pehme, on taskurätiku pinnal tegelikult palju karedaid kiude, mis võivad prilliklaase väga lihtsasti kriimustada.
  • Väldi päikeseprillide puhastamist särgiserva või muu rõivaesemega, kuna erinevad kangakiud võivad väga kergesti klaasid ära kriimustada.
  • Päikeseprillide klaase ja raame võib puhastada sooja seebiveega. Niisutajat sisaldavad seebid ja puhastusained võivad aga jätta prillidele mustust ligitõmbava kihi, seega veendu, et seep ei sisaldaks niisutavaid aineid.
  • Puhastamise ajal hoia päikeseprille kindlalt sangadest. Raame ja ninatugesid saab puhastada ka pehme harjaga, kuid kindlasti väldi klaaside harjamist.

Kaitse päikeseprille kriimustuste eest

Kriimustamise ennetamine aitab hoida lemmikud päikeseprillid võimalikult kaua ilusad ning nagu uued.

  • Hoia päikeseprille prillitoosis või -ümbrises. Nii prillitoose kui ka kotikesi saab tellida ka eraldi ning need on igale prillipaarile väga olulised lisatarvikud. Seega, kui vana kaitseümbris on ära kadunud või kahjustada saanud, hangi uus. Aseta päikeseprillid kaitseümbrisesse iga kord, kui need eest ära võtad. 
  • Kui asetad päikeseprillid lauale või muule horisontaalsele pinnale, veendu, et pind oleks puhas ja kuiv ning et klaasid jääksid alati ülespoole.
  • Vaata regulaarselt üle päikeseprillide kinnituskruvid. Nii hoiad ära olukorra, kus kruvi võib lahti tulla ja ära kaduda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga